8 săptămâni de CTI

Astăzi, vineri 17 noiembrie 2017 este, pentru studenții de la Politehnică ultima zi din a 8-a săptămână de facultate. Au trecut 2 luni, iar experiența acestor zile se poate rezuma prin câteva cuvinte cheie: mate, uso*, pc**, epsilon, teme, lucrări, parțiale, mate.

Ați ghicit, matematica este principala atracție, un subiect plin de emoție și momente dramatice. O știință mai demult concretă a devenit o serie de concepte abstracte. Nici măcar numele materiei nu spune prea multe. Mai exact, mate 1 și mate 2 acum, mate 3 în viitor. Pe scurt, nu înțelegi care e treaba cu niciuna decât, poate până după examenele parțiale. Am observat că există un șir de evenimente repetitiv când e vorba de acest subiect de curs: mergi la curs, intri într-o mare ceață, mergi la seminar, crezi că înțelegi.

Am mai constatat că, deși învăț și mă implic semnificativ mai mult decât în liceu, unde notele erau maxime*** fără niciun dubiu, la facultate scopul este nota mult dorită: 5.

Și, totuși prefer, în mod indubitabil actualul mediu de învățare, pentru că intervine un sentiment puternic de mulțumire de sine atunci când reușesc să înțeleg o noțiune total diferită de ce știam până atunci. Pur și simplu învăț pentru mine și învăț ce îmi place, iar asta este extraordinar. Cumva se ajunge la capătul tuturor noțiunilor, la apogeu. Efectiv nu cred că există o matematică superioară celei pe care o fac aici.

Încerc să termin într-o toană veselă, optimistă și tocmai de aceea o fac susținând că în aceste 2 luni deja m-am simțit și mă simt mai productiv, mai învățat și mai mulțumit de propria-mi condiție. Ăsta e învățământul adevarat!


*Utilizarea Sistemelor de Operare

**Programarea Calculatoarelor

***Excluzând evident româna, franceza, istoria, muzica; astea nu intră în articolul de azi, din păcate :(

Am adus completări acestui articol aici: Încă Puțin Despre CTI